Eredeti horvát recept alapján készített pljeskavica, egyszerűen paradicsom salátával.

Sütéshez szükségünk lesz egy grill rácsra/tárcsára vagy egy serpenyőre és indulhat a sütés.

  1. lépés: a fagyasztott húspogácsáról leveszem a fóliát és még fagyasztott állapotában ráteszem a meleg grill rácsra vagy beleteszem a serpenyőbe amit előtte picit meg olajozok/vajazok, de csak enyhén, hogy ne tapadjon oda a pljeska.
  2. lépés: közepes lángon/fokozaton vagy ha grillezem közepes/inkább csak izzó faszén felett sütöm a terméket. Először az egyik oldalát sütöm 5-6 percig, majd a másik oldalát 5-6 percig és készen van. A húspogácsa akkor tökéletes, ha a sütés/grill rács nyoma látszik a felületén, de a belseje még szaftos. 
  3. lépés: a sült pljeska ideális hamburgerhúsként, de magában paradicsom vagy zöld salátával könnyű nyári vacsora.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!