Eredeti horvát recept alapján készített pljeskavicánk hamburgerben tálalva.

Sütéshez szükségünk lesz egy grill rácsra/tárcsára vagy egy serpenyőre és indulhat a sütés.

  1. lépés: a fagyasztott húspogácsáról leveszem a fóliát és még fagyasztott állapotában ráteszem a meleg grill rácsra vagy beleteszem a serpenyőbe amit előtte picit meg olajozok/vajazok, de csak enyhén, hogy ne tapadjon oda a pljeska.
  2. lépés: közepes lángon/fokozaton vagy ha grillezem közepes/inkább csak izzó faszén felett sütöm a terméket. Először az egyik oldalát sütöm 5-6 percig, majd a másik oldalát 5-6 percig és készen van. A húspogácsa akkor tökéletes, ha a sütés/grill rács nyoma látszik a felületén, de a belseje még szaftos. 
  3. Amikor még meleg a pljeska a tetejére raktam 2 vékony szelet sajtot, hogy ráolvadjon.

A hamburger bucit ketté vágtam és az alját valamint a tetejét is megpirítottam kicsit, majd bele halmoztam a rétegeket.

Amiket használtam a hamburgerhez: hamburger buci, hamburger szósz, madársaláta, pljeskavica, szeletelt sajt, paradicsom, uborka.

Amíg a pljeska megsül a hamburger bucit és a zöldségeket teljesen elő lehet készíteni, én 15 perc alatt elkészítettem serpenyőben sütve.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!