Pljeskavica
Aug 10
Eredeti horvát recept alapján készített pljeskavica, egyszerűen paradicsom salátával.
Sütéshez szükségünk lesz egy grill rácsra/tárcsára vagy egy serpenyőre és indulhat a sütés.
- lépés: a fagyasztott húspogácsáról leveszem a fóliát és még fagyasztott állapotában ráteszem a meleg grill rácsra vagy beleteszem a serpenyőbe amit előtte picit meg olajozok/vajazok, de csak enyhén, hogy ne tapadjon oda a pljeska.
- lépés: közepes lángon/fokozaton vagy ha grillezem közepes/inkább csak izzó faszén felett sütöm a terméket. Először az egyik oldalát sütöm 5-6 percig, majd a másik oldalát 5-6 percig és készen van. A húspogácsa akkor tökéletes, ha a sütés/grill rács nyoma látszik a felületén, de a belseje még szaftos.
- lépés: a sült pljeska ideális hamburgerhúsként, de magában paradicsom vagy zöld salátával könnyű nyári vacsora.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Hagyj kommentet