Sült Kacsacomb gyorsan, egyszerűen
Vajpuha, ropogós bőrű sült kacsacomb percek alatt egyszerűen!
Mi már elvégeztük a munka nagy részét, a kacsacombot csak ízlésünknek megfelelő szintre meg kell pirítani és kész is van. Kezdő háziasszonyoknak is tökéletes, ezt nem lehet elrontani és előbb kész lesz, mint a köret.
Sütéshez csak egy jénai tálra vagy egy kisebb tepsire van szükség, illetve sütőpapírra, ha valaki nem szeretne a mosogatással bajlódni. A tepsi/jénai ne legyen sokkal nagyobb, mint a sütni kívánt termék, hogy a szaftot jól lehessen kezelni, ne follyon szét, ettől lesz majd jó ropogós a bőr.
- lépés: előmelegítem a sütőt 220°C-ra és a sütéshez használt jénait/tepsit (ha használunk sütőpapírt akkor azt) kivajazom/megolajozom vagy bezsírozom (akár növényi akár állati eredetű zsiradékkal).
- lépés: amíg melegszik a sütő kiveszem a terméket a csomagolásából, belerakom a jénaiba/tepsibe bőrével felfelé. A körülötte lévő kocsonyás szaftot is rárakom a termékre ami a tasakban található.
- lépés: amikor előmelegedett a sütő, leveszem a hőmérsékletet 160°C-ra és átállítom alsó-felső sütésre, majd letakarás nélkül beteszem a jénait/tepsit és hagyom, hogy a termék átmelegedjen. Ez kb. 15 percet vesz igénybe.
- lépés: a termék körül lévő szafttal megkenem/meglocsolom a termék bőrét egy kanál segítségével vagy konyhai kenő ecsettel (ezért fontos, hogy ha 2 db kacsacombot sütünk ne nagy tepsibe rakjuk, mert a szafttal nem fogjuk tudni megkenni, ha nagyon szétterül el fog párologni), a sütőt 200-220°C-ra állítom légkeverésre vagy felső grill fokozatra és elkezdem a bőr pirítását. Nekem 10-12 perc alatt piros-ropogósra sül a comb bőre, de ez sütőtől függ. 10 perc után már érdemes nézegetni és kitapasztalni a saját sütőnkre és ízlésünkre.
- lépés: a ropogós bőrű kacsacombokat petrezselymes burgonyával és almás párolt káposztával tálalom.
Fontos, hogy a termék már általunk teljesen meg van fűszerezve és párolva, ezáltal attól nem kell tartani, hogy nem fog átsülni a comb vagy, hogy nyers marad a csontnál stb. Nem kell forgatni vagy letakarni a combokat, mivel itt csak az a cél, hogy jól átmelegedjen a szaftos comb, utána pedig, hogy ízlésünk szerintire pirítsuk meg a bőrt és már ehetünk is.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
1 Komment(ek)
Ez a kacsacomb tényleg isteni finom! Puha és omlós a husi, a bőre pedig gyönyörű tiszta nincs teli mindenféle tollacskával. Nagyon sok időt megtakarítottam azzal, hogy nem kell csipeszelgetni a tokocskákat, nem kell előtte 1 éjszakát hagyni pácolódni és persze az sem mindegy hogy nem kellett 2 órát lefedve párolgatni, hanem csak a sütésre kellett figyelni. Nagyon nagyon finom a kacsacomb, pont jól van fűszerezve. Biztosan fogok még rendelni, mert nagyon bejött az egész családnak!
Hagyj kommentet