Az eredeti osztrák recept alapján készült sajtos grill kolbászunkat magas Ementáli sajt tartalommal készítjük, mely jellegzetes íze igazán különlegessé teszi a terméket.

Varázsoljunk bécsi vásári hangulatot otthonunkba, vagy a hétvégi kerti partyra ezzel a különleges ízvilággal!

Grillezés előtt mindig sok helyen megszurkálom a kolbászok felületét fogvályóval, vagy egy hegyes késsel, ez segít majd az olvadó sajtnak kijutni a kolbász külsejére.

3 féleképpen lehet grillezni/sütni a kolbászokat – grill rácson, grill lapon vagy serpenyőben.

Ha grillen készítem a terméket megvárom amíg a fa már nem lángol vagy a szén már csak izzik, így közepes hőmérséklet felett (semmiképp nem láng felett) átmelegítem a terméket, addig amíg a szurkálások helyén el nem kezd megjelenni az olvadó ementáli sajt. Addig hagyom a rácson pirulni a kolbászokat amíg a rácsok nyomai már láthatóak lesznek a kolbász felületén és a sajt is finoman rápirult a kolbászra. Mivel a termék már eredetileg is teljesen át van főzve, így nem kell attól tartani, hogy nyers marad a közepe.

Amennyiben serpenyőben sütöm a kolbászt egy pici olajat vagy zsírt alá cseppentek és közepes lángon kezdem melegíteni a kolbászt. A grillezéshez hasonlóan addig melegítem mindkét oldalát amíg a sajt megjelenik a felületen és rá nem pirul a termékre.

Frissen reszelt tormával vagy mustárral és friss kenyérrel esetleg bagettel tálalom.