Marinádozott csirkecomb sütés

Amikor nincs kéznél a párolt csirkecomb vagy csak egyszerűen több időm van a vacsora elkészítésére előveszem a fagyasztóból a marinádozott csirkecombot, melyet szintén nagyon egyszerű elkészíteni.

Vagy előző este átrakom a fagyasztóból a hűtőbe, hogy szépen lassan felolvadjon, vagy csak pár órára kiteszem a konyhapultra a vákuumcsomagolásban és hagyom, hogy kiengedjenek a combok.

  1. lépés: előmelegítem a sütőt 180°C-ra.
  2. lépés: amíg melegszik a sütő kiveszem a terméket a csomagolásából, belerakom a jénaiba/tepsibe bőrével felfelé és öntök alá egy kis vizet (kb 1 fél ujjnyi). Lefedem a csikrecombokat alufóliával és 1 órára beteszem őket az előmelegített sütőbe. 1 óra alatt, ha teljesen kiolvadt a csirkecomb átfő a fólia alatt, ha még kicsit fagyos a comb közepe inkább 1 óra 15 percig hagyjuk a fólia alatt párolódni. Amikor leveszem a fóliát mindig megszúrom egy hegyes késsel a csont mellett a combot, ha nagyon könnyen belecsúszik a kés a húsba akkor biztosan teljesen átpárolódott a hús és már csak pirítani kell a bőrét. Ha sok szaft van a combok körül (több mint fél ujjnyi) én mindig öntök le róla óvatosan szaftot egy hőálló edénybe, hogy a börét jól lehessen pirítani.
  3. lépés: a bőr ropogósra sütése. A termék körül lévő szafttal megkenem/meglocsolom a termék bőrét egy kanál segítségével vagy konyhai kenő ecsettel. A sütőt 200-220°C-ra állítom légkeverésre vagy felső grill fokozatra és elkezdem a bőr pirítását. Nekem kb. 15 perc alatt piros-ropogósra sül a csirkecomb bőre, de ez sütőtől függ. 10-12 perc után már érdemes nézegetni és kitapasztalni a saját sütőnkre és ízlésünkre. A pirítás alatt érdemes többször meglocsolni a saját szaftjával a terméket, úgy lehet igazán ropogósra pirítani a bőrét.
  4. lépés: a ropogós bőrű csirkecombokat petrezselymes burgonyával és kovászos uborkával, vagy könnyű zöld salátával tálalom.

Fontos, ez a termék teljesen nyers belül, így alaposan át kell párolni fólia alatt. Sózni, fűszerezni nem kell, mi konyhaészre előkészítettük, az átpárolás után addig pirítsuk amíg a bőre számunkra tökéletes lesz.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!